Call +6012 224 2728

Monday-Friday: 8:00-16:00

One Global IP Sdn Bhd

Kajang, Selangor

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Burger King

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan - Burger King Malaysia

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Burger King (BK) adalah sebuah rangkaian makanan segera di Amerika Syarikat. Beribu pejabat di kawasan yang tidak diperbadankan di Miami-Dade County, Florida, syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1953 sebagai Insta-Burger King, sebuah restoran di Jacksonville, Florida. Insta-Burger King, Keith J. Kramer and Matthew Burns adalah pengasas pada tahun 1953 dan ditukarkan kepada Burger King oleh David Edgerton and James McLamore pada tahun 1959. Sejarah bermula apabila pengasas dan pemilik (Keith J. Kramer dan isteri bapa saudaranya, Matthew Burns), yang telah membeli hak untuk dua peralatan yang dipanggil “mesin Insta”, membuka restoran pertamanya.

 

 

Model pengeluaran mereka didasarkan pada salah satu mesin yang mereka perolehi, sebuah oven yang dipanggil “Insta-Broiler”. Strategi ini terbukti begitu berjaya sehingga mereka kemudiannya memerlukan semua francais mereka untuk menggunakan peranti ini. Selepas syarikat itu goyah pada tahun 1959, ia dibeli oleh Miami, Florida, francaisi, James McLamore dan David R. Edgerton. Mereka memulakan penyusunan semula korporat rantaian itu, yang pertama kali menamakan semula syarikat Burger King. Mereka mengendalikan syarikat itu sebagai entiti bebas selama lapan tahun (akhirnya berkembang ke lebih dari 250 lokasi di Amerika Syarikat), sebelum menjualnya kepada Syarikat Pillsbury pada tahun 1967.

 

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Burger King Malaysia

 

Pada penghujung tahun fiskal 2013, Burger King adalah rantaian restoran makanan cepat saji kedua terbesar dari segi lokasi global, di belakang industri McDonald’s, yang mempunyai 32,400 lokasi. Pada akhir tahun 2014, Burger King menduduki tempat ke-4 di rantai makanan AS dari segi jualan AS, di belakang McDonald’s, Starbucks, dan Subway. Burger King kini mempunyai lebih daripada 12,000 kedai di seluruh dunia.

 

Cap dagangan Burger King telah didaftarkan dianggarkan sekitar tahun 90-an dan berklasifikasikan adalah nombor 29 berkenaan dengan produk-produk makanan diperbuat yang berasaskan makanan darat, makanan laut, produk tenusu dan sebagainya.

 

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Misi Burger King (BK) adalah menawarkan makanan berkualiti dengan harga berpatutan, berkhidmat dengan cepat, dalam persekitaran yang menarik dan bersih serta visi syarikat makanan ini adalah untuk menjadi perniagaan QSR yang paling menguntungkan, melalui sistem francais yang kuat dan orang-orang hebat, melayani burger terbaik di dunia.

 

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – USP tertentu oleh Burger King membolehkan pelanggan mereka merasa bahawa mereka mengawal apa yang mereka inginkan dan membolehkan mereka merasakan bahawa Burger King memenuhi keperluan khusus mereka makanan.

 

Baca juga : Trademark Malaysia

 

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Rekabentuk logo pertama mereka, yang boleh dilihat di atas kedai pertama mereka adalah King duduk di atas burger di atas tanda “Burger King, Home of the Whopper.” Reka bentuk ini kekal sehingga sekitar tahun 1969 di mana mereka membuat burger dalam reka bentuk. Terdapat dua roti dan di antara roti itu adalah “Burger King” dalam fon berwarna merah untuk mewakili daging. Walaupun Raja telah dikeluarkan dari logo, beliau terus memainkan peranan utama dalam iklan dan iklan. Pada tahun 1994, mereka melipat fon ke dalam reka bentuk sedikit, tetapi tidak banyak berubah. Tidak sampai tahun 1998 mereka membuat roti kecil itu, berjudul sedikit di sebelah kiri dan menambah dan berputar biru di sekelilingnya untuk memberi rasa global.

 

Berikut adalah penjenamaan Burger King (BK):

 

Burger king malaysia

 

 

Stay Connected

More Updates

Penggunaan Tanda TM dan R

Penggunaan Tanda TM dan Penggunaan Tanda R

Seringkali anda akan tertannya-tanya dan keliru apabila anda melihat penggunaan tanda TM dan penggunaan tanda R pada logo setiap barangan ataupun perkhidmatan. Ini adalah kerana

cara daftar MYIPO online

3 kesilapan cara daftar MYIPO online sendiri

Trademark boleh didaftarkan oleh anda sendiri ataupun menggunakan khidmat agen. Tiada betul ataupun tiada salah dalam cara daftar MYIPO online samada daftar sendiri ataupun menggunakan

Idea Nama Brand

3 Cara Mendapatkan Idea Nama Brand

Nama sesuatu produk atau perkhidmatan yang kita nak gunakan dalam perniagaan adalah perkara yang sering dibincangkan. Ini adalah kerana jika kita tiada idea nama brand

APA KATA PELANGGAN ONE GLOBAL IP

Testimoni-testimoni dari pelanggan One Global IP mengenai servis yang diberikan..

Open chat