Call +6012 224 2728

Monday-Friday: 8:00-16:00

One Global IP Sdn Bhd

Kajang, Selangor

Peranan MYIPO Perniagaan

Share Post:

Peranan MYIPO Perniagaan

 

myipo online

 

Kuasa membeli adalah kepada pelanggan. Pelanggan membuat keputusan untuk membeli adalah berdasarkan brand dan juga kualiti yang diberikan oleh sesuatu brand. Contohnya LV adalah jenama bag yang tak asing lagi bagi wanita. Jenama ini amat mahal setanding kualitinya.

Nampak tak kepentingannya salah satu aset syarikat ini? So cuba kita lihat apa kepentingan trademark dengan myipo online dan peranan myipo perniagaan kepada bisnes kita.

 

1. Alat penghubung antara peniaga dengan pelanggan

 

Peniaga yang nak menjual produknya perlulah ada nama atau logo kerana jika tiada nama, agak sukar pelanggan nak mengenalpasti peniaga tersebut tak kisahlah peniaga itu berniaga secara kecil-kecilan mahupun besar-besaran. Contoh mudah bagi peniaga jalanan. Sekiranya makanan yang diniagakan dan sedap dimakan, pelanggan akan ingat makanan kita sampai bila-bila tapi apabila pelanggan tad nak ceritakan kepada kawan-kawan susah sebab kedai kita tiada nama.

 

strategi pemasaran perniagaan

 

 

 

2. Peranan MYIPO online perniagaan dalam memudahkan pelanggan membuat pilihan

 

Sekiranya peniaga ada nama atau logo pastinya senang untuk pelanggan membuat pilihan kepada sesuatu produk. Pelanggan ni selalunya sekali dicuba produk kita sedap pastinya akan diulang-ulang membeli produk kita. Contohla kita jual kicap. Kalau kita tengok kat rak supermarket atau kedai-kedai runcit, berapa banyak kicap yang berlainan jenama dipasarkan. Untuk itulah pentingnya nama dan logo (aset syarikat) dalam bisnes kita dalam strategi pemasaran perniagaan. Dapatkan myipo online anda sekarang.

 

 

 

3. Aset Syarikat

 

Trademark adalah aset kepada syarikat kerana ia ada value ataupun nilai dimana ia boleh dijual, disewakan dan dipindahmilik dengan harga yang tertentu. Aset syarikat ini adalah salah satu dari peranan myipo perniagaan.

 

Aset Syarikat

 

 

4. Mudahkan untuk satukan team kita (multi level marketing)

 

Trademark yang telah didaftarkan dan dilindungi akan mudah menarik minat prospek dan juga agen untuk sesuatu produk. Selalunya perniagaan yang ada agen adalah produk-produk Multi level marketing (MLM). Banyak produk Multi level marketing (MLM) yang telah pun berkembang dan sustain. Antara brand Multi level marketing (MLM) adalah Melaleuca, Avon, Young Living dan banyak lagi. Ini adalah salah satu dari peranan myipo perniagaan.

 

multi level marketing

 

5. Strategi pemasaran perniagaan dalam memudahkan carian online 

 

Pada masa kini strategi pemasaran perniagaan dalam pencarian di google, facebook dan instagram dan juga mall secara online makin berkembang dengan teknologi yang pantas. Agak ketinggalan lah kalau kita masih tidak menggunakan online untuk berbisnes. Pelanggan sekarang ini suka menggunakan media online untuk kesenangan mereka dan memudahkan mereka untuk mendapatkan barang dan servis yang mereka perlukan. Berdasarkan statistik tahun 2018, pengguna online di Malaysia adalah seramai 28.7 million.

 

search engine

 

Stay Connected

More Updates

Penggunaan Tanda TM dan R

Penggunaan Tanda TM dan Penggunaan Tanda R

Seringkali anda akan tertannya-tanya dan keliru apabila anda melihat penggunaan tanda TM dan penggunaan tanda R pada logo setiap barangan ataupun perkhidmatan. Ini adalah kerana

cara daftar MYIPO online

3 kesilapan cara daftar MYIPO online sendiri

Trademark boleh didaftarkan oleh anda sendiri ataupun menggunakan khidmat agen. Tiada betul ataupun tiada salah dalam cara daftar MYIPO online samada daftar sendiri ataupun menggunakan

Idea Nama Brand

3 Cara Mendapatkan Idea Nama Brand

Nama sesuatu produk atau perkhidmatan yang kita nak gunakan dalam perniagaan adalah perkara yang sering dibincangkan. Ini adalah kerana jika kita tiada idea nama brand

APA KATA PELANGGAN ONE GLOBAL IP

Testimoni-testimoni dari pelanggan One Global IP mengenai servis yang diberikan..