Call +6012 224 2728

Monday-Friday: 8:00-16:00

One Global IP Sdn Bhd

Kajang, Selangor

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Burger King

Share Post:

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan - Burger King Malaysia

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – Burger King (BK) adalah sebuah rangkaian makanan segera di Amerika Syarikat. Beribu pejabat di kawasan yang tidak diperbadankan di Miami-Dade County, Florida, syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1953 sebagai Insta-Burger King, sebuah restoran di Jacksonville, Florida.

Insta-Burger King, Keith J. Kramer and Matthew Burns adalah pengasas pada tahun 1953 dan ditukarkan kepada Burger King oleh David Edgerton and James McLamore pada tahun 1959. Sejarah bermula apabila pengasas dan pemilik (Keith J. Kramer dan isteri bapa saudaranya, Matthew Burns), yang telah membeli hak untuk dua peralatan yang dipanggil “mesin Insta”, membuka restoran pertamanya.

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan - Burger King Malaysia

Model pengeluaran mereka didasarkan pada salah satu mesin yang mereka perolehi, sebuah oven yang dipanggil “Insta-Broiler”. Strategi ini terbukti begitu berjaya sehingga mereka kemudiannya memerlukan semua francais mereka untuk menggunakan peranti ini. Selepas syarikat itu goyah pada tahun 1959, ia dibeli oleh Miami, Florida, francaisi, James McLamore dan David R. Edgerton.

Mereka memulakan penyusunan semula korporat rantaian itu, yang pertama kali menamakan semula syarikat Burger King. Mereka mengendalikan syarikat itu sebagai entiti bebas selama lapan tahun (akhirnya berkembang ke lebih dari 250 lokasi di Amerika Syarikat), sebelum menjualnya kepada Syarikat Pillsbury pada tahun 1967.

Contoh Objektif Perniagaan Makanan - Burger King Malaysia

Pada penghujung tahun fiskal 2013, Burger King adalah rantaian restoran makanan cepat saji kedua terbesar dari segi lokasi global, di belakang industri McDonald’s, yang mempunyai 32,400 lokasi. Pada akhir tahun 2014, Burger King menduduki tempat ke-4 di rantai makanan AS dari segi jualan AS, di belakang McDonald’s, Starbucks, dan Subway. Burger King kini mempunyai lebih daripada 12,000 kedai di seluruh dunia.

Cap dagangan Burger King telah didaftarkan dianggarkan sekitar tahun 90-an dan berklasifikasikan adalah nombor 29 berkenaan dengan produk-produk makanan diperbuat yang berasaskan makanan darat, makanan laut, produk tenusu dan sebagainya.

Visi Perniagaan Makanan – Misi Burger King (BK) adalah menawarkan makanan berkualiti dengan harga berpatutan, berkhidmat dengan cepat, dalam persekitaran yang menarik dan bersih serta visi syarikat makanan ini adalah untuk menjadi perniagaan QSR yang paling menguntungkan, melalui sistem francais yang kuat dan orang-orang hebat, melayani burger terbaik di dunia.

Contoh Visi Misi dan Objektif Perniagaan Makanan – USP tertentu oleh Burger King membolehkan pelanggan mereka merasa bahawa mereka mengawal apa yang mereka inginkan dan membolehkan mereka merasakan bahawa Burger King memenuhi keperluan khusus mereka makanan.

Visi dan misi perniagaan makanan – Rekabentuk logo pertama mereka, yang boleh dilihat di atas kedai pertama mereka adalah King duduk di atas burger di atas tanda “Burger King, Home of the Whopper.” Reka bentuk ini kekal sehingga sekitar tahun 1969 di mana mereka membuat burger dalam reka bentuk. Terdapat dua roti dan di antara roti itu adalah “Burger King” dalam fon berwarna merah untuk mewakili daging.

Walaupun Raja telah dikeluarkan dari logo, beliau terus memainkan peranan utama dalam iklan dan iklan. Pada tahun 1994, mereka melipat fon ke dalam reka bentuk sedikit, tetapi tidak banyak berubah. Tidak sampai tahun 1998 mereka membuat roti kecil itu, berjudul sedikit di sebelah kiri dan menambah dan berputar biru di sekelilingnya untuk memberi rasa global.

Berikut adalah penjenamaan Burger King (BK):

Burger king malaysia

Stay Connected

More Updates

akta hak cipta 1987

Akta Hak Cipta 1987 di Malaysia

Salah satu undang-undang yang penting bagi dunia kreativiti dan intelektual di Malaysia adalah Akta Hak Cipta 1987. Akta ini memberikan perlindungan undang-undang kepada pencipta karya

Bentuk Cap Dagangan

Ketahui 3 Cara Daftar Trademark di Malaysia

Buat pemilik perniagaan yang ingin melindungi nama perniagaan daripada digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, terdapat beberapa cara daftar trademark yang boleh dilakukan untuk pendaftaran

APA KATA PELANGGAN ONE GLOBAL IP

Testimoni-testimoni dari pelanggan One Global IP mengenai servis yang diberikan..